En dat was ‘t bovenjaar…15 april verder op begane grond!

De laatste Vrolijke Maandag in het atelier 1e etage. 15 april weer van start en dan in m’n eigen atelier; Begane grond, daglicht en heerlijke openslaande deuren naar tuin. En een eigen keukentje! Hoop dat t weer beetje de sfeer zal krijgen als in het Middenhavenstraatatelier. In de foto’s daarom even een flash back.

Bloembolbloemen vandaag. Met een oude film op spoel. Bij vuilnisbak vandaan. Onderwerp: bloembollen. Te kleine beeldjes om zo te bekijken. Maar t staat op de filmdoos, dus past inhoudelijk in bloembollenstilleven. ( zie foto’s)

Onderwerp vandaag: GROOT /klein samenbrengen in één beeld.

Brengt meteen een vraag: hoeveel toont het beeld en is dat informatie genoeg. Of moet er de titel of achtergrondinfo bij om werk te doorgronden? Michael Borremans schilderde een lamp met kap. Hoeveel voegt wetenschap toe dat de lampenkap v mensenhuid in WOII is gemaakt. Marlene Dumas schilderde haar dochter die met rode verf schilderde. Hoe bekijk je dat werk zonder die info? Zie foto’s.

Voorbeelden vandaag: zie foto’s. Rabat lijkt gewoonte bij de Litouwse schilder componist Čuirlionis. Klein/groot bij fotograaf Mikhailov. En kleurrijke werken in pastel v Cathelijne v Goor en fotograaf v Kuilenburg naast elkaar. Ieder totaal verschillend. Zo mag het: iedere stijl okay, zolang t jouw taal is. Vrijheid blijheid. Vooral in t atelier.